Werkervaringsplek

Posted on 3/23/2017
In samenwerking met de Vriendenstichting heeft het Greijdanus in Zwolle afgelopen maanden Sallu Lahai, een vluchteling uit Sierra Leone, een werkervaringsplek geboden.

Vrienden van de concierge

Posted on 3/23/2017
Sinds februari wordt de conciërge van Greijdanus Meppel geholpen door een aantal enthousiaste ouders. Deze 'Vrienden van de conciërge' dragen via de Vriendenstichting een steentje bij.

Kennismakingsgesprekken

Posted on 2/28/2017
Reporter Gerjan Brinksma in gesprek met Wolter Kok Ouders die hun kind aanmelden voor het Greijdanus College worden eerst uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Die gesprekken, mede mogelijk gemaakt door de Vriendenstichting, worden gehouden m

Delen in het oudercafé

Posted on 2/1/2017
Een van de activiteiten van de Vrienden van Greijdanus is het oudercafé op de open dagen. Ook dit jaar was het café - onder meer - op de open dag van de vestiging in Zwolle te vinden.

Kerstmaaltijd Leger des Heils

Posted on 1/24/2017
Muziek, ontmoeting, het kerstevangelie en lekker eten. Dat waren de ingrediënten van een bijzondere kerstmaaltijd. Samen met het Leger des Heils en Vrienden van Greijdanus organiseerden leerlingen van het Greijdanus College in Meppel een kerstdiner v

Kerstviering voor buurt- en stadsgenoten

Posted on 12/14/2016
Op donderdag 22 december 2016 organiseert het Greijdanus College in samenwerking met Vrienden van Greijdanus een bijzondere kerstviering voor buurt- en stadsgenoten.

In actie voor de Voedselbank

Posted on 11/4/2016
In het kader van Dankdag werden afgelopen week diverse acties voor en met de Voedselbank georganiseerd. Voorlichting, ontbijtproducten inzamelen en helpen bij de Voedselbank.

Deel 2 | Een aandeel in elkaar

Posted on 10/31/2016
"Een aandeel in elkaar." Met deze uitspraak geven we een knipoog naar de welbekende reclame van de Rabobank. Als school en Vriendenstichting hebben we zoveel rijkdom in huis, zoveel kapitaal om op school en in de samenleving te delen. Daarmee zijn we

Zoethout

Posted on 10/5/2016
Zoethout Eigen Werk en de ICT-afdeling van Greijdanus kwamen op een bijzondere manier met elkaar in contact. Greijdanus had kapitaal te delen in de vorm van computers, beeldschermen en een beamer, die voorheen op school gebruikt werden. Deze material

Wuivend Riet

Posted on 9/12/2016
Zaterdag 10 september vond er in de uiterwaarden bij de IJssel een bijzondere muziekuitvoering plaats. Bij dit evenement, dat mede mogelijk werd gemaakt door het Greijdanus, speelden ruim 100 muzikanten van orkesten uit Zwolle en omgeving.

Abonnement bus

Posted on 7/20/2016
Vanaf 25 juli is het mogelijk om via het vriendenportaal een abonnement voor busvervoer te kopen. Abonnementen zijn te koop via de evenementenpagina.

Expositie

Posted on 5/20/2016
Op zaterdag 28 mei van 10.00 tot 17.00 uur staan de buurtschappen Schelle en Oldeneel in het teken van kunst en cultuur. Ook leerlingen van Greijdanus exposeren hun werk tijdens deze kunst- en cultuurroute.

Paasviering

Posted on 3/24/2016
Gisteren was in de Dominicanenkerk te Zwolle een speciale Paasviering georganiseerd door leerlingen van vmbo bovenbouw. In een rondgang van een kwartier kreeg de toeschouwer het verhaal van het lijden en de opstanding van Jezus te horen.

Film Vrienden

Posted on 3/9/2016
Film Vriendenstichting. "Een aandeel in elkaar." Met deze uitspraak geven we een knipoog naar de welbekende reclame van de Rabobank.

Avondcursussen

Posted on 2/19/2016
Als school willen we een plek zijn om te leren, elkaar te ontmoeten en samen te genieten. Niet alleen voor onze leerlingen, maar ook voor ouders, personeel en buurtgenoten. Daarom organiseren Greijdanus Enschede en de Vrienden van Greijdanus dit voor

Oudercafé

Posted on 2/1/2016
Tijdens de open dagen waren er oudercaf??s op alle vestigingen. Wat de vier oudercaf??s gemeen hadden, waren het delen ervaringen, het drinken van kopjes koffie en de leuke gesprekken die er ontstonden

Kijktip Bureau van Waarden

Posted on 2/1/2016
Boaz Tepper is ????n van onze eerste reporters via het Bureau van Waarden. Deze sfeerimpressie van de Open dag 2016 op Greijdanus Zwolle is door hem gemaakt.

Start Bureau van Waarden

Posted on 2/1/2016
Wat vind je leuk om te doen? Welk talent wil je inzetten voor de school? En wat wil je leren? Het Bureau van Waarden is de plek waar leerlingen hun plek als medewerker van Greijdanus vinden.

In actie voor Elim

Posted on 12/19/2015
Leerlingen van Greijdanus Enschede hebben zich afgelopen periode ingezet om geld in te zamelen voor werkgroep Elim. Elim biedt materi??le en immateri??le steun aan gezinnen, alleenstaanden en ouderen die leven onder het bestaansminimum.

Kerstmaaltijd

Posted on 12/17/2015
Muziek, ontmoeting, het kerstevangelie en lekker eten. Ingredi??nten van een bijzondere kerstmaaltijd op het Greijdanus College in Meppel. Samen met het Leger des Heils en Vrienden van Greijdanus organiseerden vmbo-leerlingen een kerstdiner voor meer

Waarde(n)volle kerstviering

Posted on 12/16/2015
Op dinsdag 15 december 2015 organiseerde het Greijdanus College in samenwerking met Vernieuwend Noaberschap en Vrienden van Greijdanus een bijzondere kerstviering voor buurtgenoten in Zwolle Zuid.